Det faglige hus

Det faglige husDet Faglige Hus er et paraplybrand for en række fagforeninger, A-kasse og forening for selvstændige. Som medlem af vores organisationer er du sikker på, at dit kontingent ikke bliver brugt til at støtte politiske partier og lignende. Det Faglige Hus mener, at politik er en privat sag, som det er op til det enkelte medlem at forholde sig til uden indblanding fra andre. Ideen er og har altid været, at det skal være muligt for lønmodtagerne og selvstændige at få både en faglig og a-kassemæssig dækning uden, at det skal være dyrt.

Det Faglige Hus i dag

Det Faglige Hus rummer i dag 4 faglige organisationer og en a-kasse. FK/TS, Fagforeningen Danmark, 2B – Bedst og Billigst samt Foreningen Danske Selvstændige. Herudover er Det Faglige Hus – A-kasse også at finde.

Det startede i 1988 med funktionærer:

Startskuddet til det vi i dag kalder Det Faglige Hus lød i år 1988, hvor TeknikerSammenslutningen blev etableret. Det var en fagforening for tekniske funktionærer. Der viste sig hurtigt et marked for at optage en bredere medlemsskare, hvorfor navnet blev ændret til FunktionærKartellet/TeknikerSammenslutningen (FK/TS). Navneændringen muliggjorde, at alle funktionærer kunne optages som medlemmer.

I 1998 blev Det Faglige Hus for alle:

Der skulle gå 10 år med konstant medlemsfremgang før end Fagforeningen Danmark så dagens lys. I denne fagforening kunne alle lønmodtagere, der ikke var funktionærer optages som medlemmer. Denne fagforening havde også stor succes og tiltrak mange nye medlemmer.

I 2002 kom A-kassen til:

Rigtig stærkt begyndte det dog for alvor først at gå, da Det Faglige Hus – A-kasse (tidligere Danske Lønmodtageres A-kasse) blev til i 2002.

Sidste skud på stammen er den nye fagforening 2B – Bedst og Billigst, der så dagens lys den 1. januar 2006. Grunden til at endnu en tværfaglig fagforening etableres, er ønsket om at tilbyde en ren faglig ydelse uden ulykkesforsikring og med nogle enkle krav til medlemmerne, som medvirker til at forenkle administrationen, og derved åbne op for muligheden for at nedsætte det i forvejen lave kontingent yderligere.

I marts måned 2011 besluttede vi at ændre navn fra Danske Lønmodtageres A-kasse til Det Faglige Hus – A-kasse. Vi foretog navneændringen, fordi vi i højere grad ønsker, at a-kassen forbindes med vores overordnede brand.

Det Faglige hus a-Kasse

Det Faglige hus a-Kasse har åben for tilgang for både for selvstændige, studerende samt for lønmodtagere.

Det Faglige hus a-Kasse tilbyder nok markedets bedste medlemstilbud. Der er store rabatter på alt lige fra forsikringer til ferielejligheder. Lønsikring ved arbejdsløshed er også en mulighed.

Der tilbydes også hjælp til jobsøgning og karriereplanlægning eller optimering af egen virksomhed.

Kerneområdet hos det Faglige hus a-kasse er nok de selvstændige erhvervsdrivende. Der tilbydes hjælp i forbindelse med jobsøgning, efteruddannelse og kurser.

Det Faglige Hus a-kasse er en billig a-kasse.

Det Faglige Hus Facts

  • Det Faglige Hus er en tværfaglig a-kasse og fagforening, så alle kan blive medlem.
  • Gratis a-kasse for studerende.
  • Ekstra dækning via lønsikring en mulighed.
  • Hjælp ved jobsøgning og uddannelse.
  • Store rabatter ved tilmelding til fagforening og lønsikring
  • Både for selvstændige samt for lønmodtagere er velkommen.
  • Det Faglige Hus a-kasse har selvstændige erhvervsdrivende som fokusområde.
  • Rabat på forsikringer, ferielejligheder, oplevelser og en lang række produkter. Nok den a-Kasse med flest medlemsrabatter
  • Antal medlemmer: 90.000 Mulighed for fagforening: ja (69 kr/md.)
  • Priser hos Det Faglige Hus a-kasse : Priser: Før fradrag Pr. måned 520 kr. Pr. kvartal 1.560 kr. Pr. år 6.240 kr.

Det Faglige Hus – Akademi

I februar mdr. 2010 har Det Faglige Hus sat endnu et nyt tiltag i verden. Vi har stiftet et akademi, hvor igennem vi tilbyder kurser inden for forskellige juridiske discipliner. Kurserne henvender sig til advokater og advokatfuldmægtige samt jurister ved domstolene, og i private virksomheder og kommuner samt i øvrigt sagsbehandlere, som arbejder med juridisk rådgivning og lovfortolkning. Ideen med akademiet opstod fordi, vi selv har en række juridiske medarbejdere ansat i Det Faglige Hus, som vi hvert år sender på diverse kurser. Det fik os i første omgang til at overveje muligheden for selv at tilrettelægge og skræddersy efteruddannelse til vores egne medarbejdere. Og derfra var der ikke langt til også at udvide konceptet til at omfatte andre advokater m.v. med base i det jyske og det fynske, som også ønsker kortere transport og mulighed for at møde de lokale og regionale kolleger og samarbejdspartnere.

Afdelinger og medarbejdere:

I takt med at medlemstallet er steget, er antallet af afdelinger og medarbejdere også steget. Vi har nu kontorer 9 steder i landet. Hovedkontoret finder man i Esbjerg. De 8 underafdelinger er placeret i henholdsvis Kolding, Århus, Herning, Aalborg, Odense, Ringsted, København og Hillerød. Medarbejderstaben tæller nu mere end 280, så Det Faglige Hus er nu repræsenteret af mange specialister – herunder bl.a. advokater, jurister, socialrådgivere og erfarne sagsbehandlere.

Målsætning 2011:

Vi har en målsætning om en tilgang på 6.000 medlemmer i 2011, således at Det Faglige Hus runder 90.000 medlemmer ved årets udgang.

Bedøm venligst denne side
[Total: 1 Gennemsnit: 5]