Hvad er en a-kasse?

Hvad er en a-kasse
Hvad er en a-kasse? De første a-kasser blev oprettet omkring år 1900 af fagforbundene. Det enkelte fagforbund oprettede en a-kasse for at hjælpe arbejdsløse økonomisk i forbindelse med almindelig arbejdsløshed eller under konflikter.

Hvad er en a-kasse? I 1907 blev der gennemført en lov om statsanerkendte a-kasser. Dermed fik en a-kasse statstilskud, dog måtte den enkelte a-kasse ikke længere give støtte ved strejker eller lockout.

Hvad er en a-kasse? a-kasse og fagforbund var tæt knyttet, men alligevel kunne man godt melde sig i en a-kasse uden være medlem af et fagforbund. Der var dog usynlige tråde, der bandt a-kasse og fagforbund sammen, så man havde en høj organisationsgrad.

Hvad er en a-kasse? I starten var den økonomiske støtte fra en a-kasse begrænset,men i forbindelse med opbygningen af velfærdsstaten blev dagpengebeløb og dagpengelængden kraftigt forhøjet.

Hvad er en a-kasse? Omkring 1970 indførtes en reform, således at risikoen overgik fra a-kasse til staten. Arbejdsløshedsforikringen blev nu en statsfinansieret forsikring.

Hvad er en a-kasse? I 1979 indførtes Efterløn. Her blev forbindelsen mellem a-kasse og fagforbund styrket. Der blev nemlig stillet krav om flere års a-kasse medlemsskab, hvis man ville være med i ordningen.

Hvad er en a-kasse? Den tværfaglige a-kasse blev en mulighed i 2002, da VK regeringen gav mulighed for at oprette den tværfaglige a-kasse udover den faglige a-kasse. Det har betydet, at den gule a-kasse er blevet en betydelig del af a-kasse systemet. En a-kasse er nu blevet en vare. Du kan få en billig a-kasse, hvis du ønsker det. Den gule a-kasse synes at være den billigste a-kasse.

 

Bedøm venligst denne side
[Total: 1 Gennemsnit: 5]