Fuldtidsforsikring eller deltidsforsikring

Du kan blive forsikret på 2 forskellige måder enten en A-kasse fuldtidsforsikring eller en A-kasse deltidsforsikring. Forskellen er hvor mange timer du arbejder hver uge, kontingentet og hvor mange penge du vil kunne få udbetalt i dagpenge.Fuldtidsforsikring

Du kan vælge, at være deltidsforsikret i a-kasse, hvis du arbejder max 30 timer om ugen. Det har en række konsekvenser:

  • Dit medlemsbidrag til a-kasse er lavere.
  • Dine dagpenge kan højst udgøre 2/3 af højeste dagpenge.
  • Det kan også have indflydelse på efterlønnen.

Hvis du begynder at arbejde fast over 30 timer om ugen, skal du fuldtidsforsikres. Du skal selv informere a-kassen. Hvorimod hvis du er fuldtidsforsikret og får deltidsarbejde, bestemmer du selv om du vil fortsætte med fuldtidsforsikring, eller vil deltidsforsikres.

a-kasse fuldtidsforsikring:

a-kasse fuldtidsforsikring. Arbejder du 37 timer, eller derover er det en god ide at få en a-kasse fuldtidsforsikring. En a-kasse fuldtidsforsikring gør at du vil være berettiget til at få dagpenge, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. En a-kasse fuldtidsforsikring er klart den forsikring de fleste har, men hvis du er usikker på hvilken forsikring du skal have, kan du ringe til din a-kasse og få hjælp. Men for at få en a-kasse fuldtidsforsikring skal du være i arbejde og have været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder.

Hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs vil a-kasse forsikringen give dig 752 kr. om dagen. En a-kasse fuldtidsforsikring koster min. 8.556 kr. om året inkl. bidrag til efterlønsordningen. Nogle a-kasser tager også et administrationsgebyr som er alt fra 695 kr. til 1820 kr. pr. år. Hvis du er i tvivl om hvilken a-kasse du skal vælge eller skifte til, så sammenlign dem ved at kigge her på siden.

a-kasse deltidsforsikring:a-kasse deltidsforsikring

a-kasse deltidsforsikring. Arbejder du under 30 timer om ugen, har du mulighed for at blive deltidsforsikret i en a-kasse. Prisen er selvfølgelig billigere end en fuldtidsforsikring, men du får så heller ikke det samme ud af det som ved en fuldtidsforsikring. Dagpengene kan maksimalt udgøre 2/3 af højeste dagpengesats

Har du en deltidsforsikring og ændrer din arbejdstid sig, så du får mere end 30 timer skal du huske at meddele det til din a-kasse. For ved et fuldtidsjob skal du også have en fuldtidsforsikring. Men hvis du går ned i tid fra en fuldtidsstilling til at arbejde under 30 timer er det dit eget valg om du vil beholde din fuldtidsforsikring eller om du ville skifte til en deltidsforsikring.

Bedøm venligst denne side
[Total: 0 Gennemsnit: 0]