Dagpenge og barselsorlov

Dagpenge og barselsorlovEr du medlem af en A-kasse, er arbejdsløs, modtager arbejdsløshedsdagpenge og skal til at på barselorlov har du mulighed for at anmode om barseldagpenge. Fordi din indtægt bortfalder i forbindelse med adoption, graviditet og adoption er der mulighed for kompensation med barseldagpenge.

Det er kommunen der afgøre om du har ret til barseldagpenge, derfor er det kommunen du skal tage kontakt til. De vil vejlede dig og være behjælpelige med hvert et spørgsmål. På de fleste kommuners hjemmesider er der mulighed for at hente ansøgningsblanketterne elektronisk og udfylde dem. Det er også muligt at udfylde dem direkte på nettet. Der skal ansøges om barseldagpenge senest 8 uger efter fødslen.

Er du i arbejde har du højst sandsynligt ret til løn under noget af din barsel, det kommer dog an på hvilken aftale der ligger i firmaet eller hvilken overenskomst din arbejdsplads hører ind under. Er du i tvivl tag da kontakt til din arbejdsplads eller A-kasse.

Kommunen afgør

barseldagpengeHvis din arbejdsgiver kun betaler noget af din barsel, er det nødvendigt at anmode om barseldagpenge. Det er ikke muligt at få både fuld løn under barsel og barseldagpenge, og det er som skrevet før kommunen der bestemmer om du er berettiget eller ej.

Nogle gange betaler din arbejdsgiver ikke din barselorlov, og her er det vigtigt at du har været på arbejdsmarkedet i mindst 13 uger inden du går på orlov ellers er du ikke berettiget til barseldagpenge.

Er du ikke i arbejde og ikke medlem af en A-kasse har du derfor ikke modtaget arbejdsløshedsdagpenge, så derfor er du heller ikke berettiget til at modtage barseldagpenge. Som selvstændig erhvervsdrivende er du berettiget til barseldagpenge, hvis du har haft dit firma i mere end 12 måneder. Studerende er kun berettiget til barseldagpenge, hvis de har et deltidsarbejde, eller hvis du er lønnet elev under uddannelse.

Er du i tvivl er der altid mulighed for at kontakte din arbejdsgiver, kommune eller A-kasse for at få hjælp og vejledning.

Bedøm venligst denne side
[Total: 0 Gennemsnit: 0]