a-kasse udland

a-kasse udlanda-kasse udland.  Når du er i en a-kasse og berettiget til at få dagpenge kan du på visse betingelser tage dine dagpenge med til andre EØS lande såsom: Slovakiet, Cypern, Grækenland, Rumænien, Storbritannien, Irland, Estland, Holland, Letland, Island, Belgien, Frankrig, Litauen, Portugal, Sverige, Liechtenstein, Østrig, Tjekkiet, Norge, Spanien, Bulgarien, Ungarn, Polen, Italien, Luxembourg, Finland, Malta, Slovenien og Tyskland.

a-kasse udland. Udover at det er begrænset antal lande du kan rejse til, er det også et krav at du er aktiv jobsøgende i det land du ønsker at rejse til og at du kan opfylde 4-ugers reglen som betyder at du har været tilmeldt dit eget lokale jobcenter og har stået til rådighed for arbejdsmarkedet i over 4 uger.

a-kasse udland – for at ansøge om at få dagpenge med til udlandet skal du udfylde en attest E 303, som tidligst må udfyldes fire uger før afrejsen. Hvis du tidligere har fået dagpenge med til udlandet på en attest E 303, skal du have arbejdet mindst 296 timer indenfor tre måneder, før du kan benytte dig af ordningen endnu en gang.

Det er i øvrigt vigtigt, at du er opmærksom på, at du skal melde dig ud af din danske a-kasse, hvis du får arbejde i udlandet. Derefter skal du betale arbejdsløshedsforsikring i det land, hvor du opholder dig. Vær opmærksom på, at arbejdsløshedsforsikring er obligatorisk i langt de fleste EØS-lande, hvor den opkræves over skatten. Det er dit eget ansvar at kontrollere, at der bliver indbetalt arbejdsløshedsforsikring – tjek dine lønsedler for at være sikker.

Før du vender tilbage til Danmark igen, er det vigtigt, at arbejdsløshedskassen i det land, du har opholdt dig i, udfylder en attest E 301, som du kan vise til den danske a-kasse, du vil melde dig ind i. Hvis du ikke får denne attest, kan du ikke modtage dagpenge i Danmark.

Du skal også være opmærksom på, at det er vigtigt, at du tilmelder dig i din danske a-kasse igen, hvis du ikke får arbejde i udlandet. Det skal ske senest den dag, der står på din attest E 303.

Bedøm venligst denne side
[Total: 0 Gennemsnit: 0]